Salată crocantă cu cartofi zdrobiți
7,55 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
60 min
Porții
4
Total
65 min
Ingrediente
- -800g cartofi cu coaja foarte subțire)
- -1 lingură ulei de măsline
- -sare
- -piper
- -200ml iaurt grecesc
- -100g maioneză
- -2 linguri muștar Dijon
- -sucul de la 1/2 lămâie
- -2 linguri oțet de vin roșu
- -2 căței de usturoi, pisați
- -pătrunjel proaspăt, tocat
- -2 castraveți tocați fin
- -1 ceapă, tocată fin
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
2
Spălăm foarte bine cartofii, apoi îi fierbem până când furculița intră cu ușurință în ei. Îi scoatem din apă, îi zvântăm și îi punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Zdrobim fiecare cartof, cu ajutorul unui pahar, apoi ungem cartofii cu uei de măsline și îi condimentăm cu sare și piper, după gust. Introducem tava în cuptor, pentru aproximativ o oră sau până când cartofii se rumenesc frumos și devin crocanți.
3
În timp ce cartofii se coc, pregătim salata, astfel: curățăm castraveții și îi tăiem în feliuțe subțiri. Amestecăm iaurtul, maioneza, muștarul, sucul de lămâie, oțetul, usturoiul, mărarul, pătrunjelul, sare și piper după gust. Adăugăm castraveții și ceapa tocată fin, apoi dăm salata la frigider până când sunt gata cartofii.
4
După ce cartofii s-au copt, îi lăsăm să se răcească timp de 5 minute, apoi îi amestecăm cu salata pregătită. Decorăm cu bucăți de cartof copt, mărar și piper.