Supă de pui cu fidea
4,19 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
60 min
Porții
6
Total
70 min
Ingrediente
- -500g carne de pui
- -2 morcovi
- -1/2 țelină
- -1 păstârnac
- -1 ceapă
- -1 ardei
- -fidea
- -pătrunjel proaspăt
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Pentru început, punem carnea de pui la fiert, într-o oală cu 4 litri de apă. Adunăm spuma care se formează, cu ajutorul unei palete.
2
După ce carnea este bine pătrunsă, adăugăm legumele, tăiate în bucăți mari.
3
Condimentăm cu sare și piper și lăsăm supa să fiarbă, la foc mic, până când rădăcinoasele sunt bine pătrunse, aproximativ 40 de minute.
4
Strecurăm supa, dezosăm carnea și tăiem morcovul felii sau cubulețe și le punem din nou în supă.
5
Adăugăm fideaua, lăsăm supa să fiarbă încă 4-5 minute, apoi oprim focul și presărăm pătrunjel proaspăt tocat.