Internațional
Supă rece Gazpacho

22,15 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    6 roșii
  • -
    4 castraveți
  • -
    2 ardei roșii
  • -
    1/2 ceapă
  • -
    3 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • -
    2-3 linguri de ulei de măsline
  • -
    1 1/2 linguri de oțet
  • -
    crutoane sau pâine prăjită
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    Apă sau suc de roșii (opțional, pentru subțierea supă)
  • -
    Frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
1
Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical, mixăm roșiile, castravetele, ardeiul gras, ceapa, toate tăiate cuburi, usturoiul, uleiul de măsline și oțetul. Amestecăm până când obținem o compoziție fină și omogenă.
2
Condimentăm cu sare și piper după preferință. Dacă supa este prea densă, putem subția cu puțină apă sau suc de roșii.
3
Punem supa într-un bol, acoperim cu folie de plastic și o lăsăm la frigider timp de cel puțin 2 ore, pentru ca aromele să se combine și pentru a obține o textură răcoritoare.
4
Turnăm supa rece în boluri sau pahare, decorăm cu frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel și ne bucurăm de acest delicios preparat.
Tips
prod-10.15.7