Supă rece Gazpacho
22,15 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -6 roșii
- -4 castraveți
- -2 ardei roșii
- -1/2 ceapă
- -3 căței de usturoi, tăiați mărunt
- -2-3 linguri de ulei de măsline
- -1 1/2 linguri de oțet
- -crutoane sau pâine prăjită
- -sare
- -piper
- -Apă sau suc de roșii (opțional, pentru subțierea supă)
- -Frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
1
Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer vertical, mixăm roșiile, castravetele, ardeiul gras, ceapa, toate tăiate cuburi, usturoiul, uleiul de măsline și oțetul. Amestecăm până când obținem o compoziție fină și omogenă.
2
Condimentăm cu sare și piper după preferință. Dacă supa este prea densă, putem subția cu puțină apă sau suc de roșii.
3
Punem supa într-un bol, acoperim cu folie de plastic și o lăsăm la frigider timp de cel puțin 2 ore, pentru ca aromele să se combine și pentru a obține o textură răcoritoare.
4
Turnăm supa rece în boluri sau pahare, decorăm cu frunze proaspete de busuioc sau pătrunjel și ne bucurăm de acest delicios preparat.
Tips