Tort de clătite cu cremă de brânză și căpșune by Anca Ciota
13,61 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
45 min
Porții
10
Total
60 min
Ingrediente
- -5 ouă
- -750g făină
- -800ml lapte (sau apă minerală)
- -500g brânză dulce sau mascarpone
- -250ml lapte condensat
- -250ml frișcă lichidă
- -500gr căpșune
- -200g afine
- -1 vârf de linguriță de sare
- -2 linguri ulei
Mod de preparare
1
Pentru început, pregătim aluatul pentru clătite, astfel: batem cele 5 ouă cu un praf de sare și adăugăm alternativ făină și lapte, până ce obținem o compoziție omogenă, fină și fără cocoloașe.
2
Pregătim și crema cu care vom umple clătitele. Mixăm brânza, laptele condensat, frișca lichidă, căpșunele și afinele. Punem crema la rece, până când terminăm de făcut clătitele.
3
Într-o tigaie antiaderentă, unsă cu puțin ulei, turnăm un polonic din aluatul pentru clătite. Lăsăm clătita să se prăjească până când marginile se ridică ușor (aproximativ 1-2 minute), apoi o întoarcem pe cealaltă parte. Procedăm astfel până terminăm aluatul. Ne vor ieși aproximativ 30 de clătite.
4
Avem clătitele, avem și crema, putem începe montarea tortului nostru de clătite.
5
Într-o formă detașabilă pentru torturi, cu diametrul de 18cm, punem alternativ clătite și cremă, până ajungem la partea superioară a tăvii.
6
După ce am terminat, băgăm tortul la frigider, pentru cel puțin 2 ore, apoi îl scoatem, îl decorăm cu fructe și...
7
Poftă bună!