Ștrudel cu mere și aluat foietaj by Madeline
3,17 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
40 min
Porții
6
Total
50 min
Ingrediente
- -400g aluat foietaj
- -450g mere
- -100g zahăr brun (pentru mere) + 30g (pentru presărat, la final)
- -60g stafide brune
- -1 linguriță de zeamă de lămâie
- -1 pliculeț aromă naturală de vanilie/esență de vanilie
- -1 linguriță de scorțișoară
- -3 linguri de făină
- -1 ou
- -o lingură (15ml) de lapte
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Decojim, scoatem cotorul și tăiem merele cubulețe mici.
3
Le amestecăm cu zeamă de lămâie, vanilie, scorțișoară, zahăr brun, stafide și 2 linguri de făină, care vor mai absorbi din zeama merelor.
4
Pe blatul pudrat cu făină punem foaia decongelată de aluat de foietaj, o presărăm și pe aceasta cu făină, apoi o întindem într-un dreptunghi de aprox 30*40cm.
5
Împărțim ochiometric aluatul în 3, pe partea din mijloc punem umplutura de mere, pe celelalte le tăiem fâșii groase de aprox 2cm.
6
Împletim fâșiile laterale de aluat peste umplutură.
7
Ungem ștrudelul cu gălbenuș bătut cu puțin lapte și presărăm zahăr brun deasupra, apoi îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C. timp de 35-40 de min, până e rumen și frumos.
8
Se servește cald cu înghețată de vanilie.
9
Poftă bună!