Paleuri
4,10 lei
Timp pregătire
25 min
Timp gătire
15 min
Porții
16
Total
40 min
Ingrediente
- -4 ouă
- -200g unt (la temperatura camerei)
- -300g făină
- -200g zahăr pudră (+ 1 lingură pentru cremă)
- -1 linguriță praf de copt
- -esență de vanilie
- -coaja rasă de la o lămâie
- -200ml smântână pentru frișcă
- -200g ciocolată cu peste 50% cacao
- -100g ciocolată cu peste 70% cacao
- -1 lingură ulei
- -o linguriță cu esență de rom
- -un praf de sare
Mod de preparare
1
Pentru început, preparăm crema cu care vom umple paleurile. Punem smântâna la foc mic, se înfierbântă, apoi adăugăm zahărul pudră.
2
Turnăm smântâna fierbinte peste ciocolata ruptă în bucăți, lăsăm până se înmoaie ciocolata și apoi amestecăm până se omogenizează.
3
Dăm crema la rece pentru aproximativ 2-3 ore.
4
Și acum ne ocupăm de cojile pentru paleuri. Mixăm untul împreună cu zahărul, până devine spumos.
5
Adaugăm pe rând ouăle, esența de vanilie, coaja rasă de lămâie, un praf de sare și, la final, făina cernută împreună cu praful de copt.
6
Preîncălzim cuptorul la temperatura de 180 grade.
7
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, punem compoziția într-un poș și formăm mici grămăjoare, ușor distanțate între ele.
8
Coacem timp de aproximativ 10-15 de minute, până se rumenesc frumos pe margine, apoi le scoatem din cuptor și le lăsăm la răcit. Vom repeta acest pas, pentru că vom avea 3-4 tăvi în total.
9
În timp ce cojile se răcesc, ne ocupăm de cremă. O scoatem din frigider, punem esența de rom și o mixăm 3 minute, la viteza maximă. Crema noastră este gata!
10
Punem crema pe jumătate dintre cojile răcite, apoi le punem căpăcele.
11
Preparăm glazura, astfel: topim ciocolata la bain-marie sau la microunde și adăugăm o lingură cu ulei.
12
Decorăm paleurile cu un fir subțire de ciocolată, cu ajutorul unui poș cu dui subțire sau cu linguriță.
13
Păstrăm paleurile într-un recipient ermetic și, cu cât trece timpul, vor fi mai fragede și mai gustoase.
14
Poftă bună!