Bomboane cu cocos
4,90 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
30 min
Porții
9
Total
40 min
Ingrediente
- -250g napolitane (cu lapte sau vanilie)
- -200g ciocolată albă
- -200g nucă de cocos rasă
- -200g mascarpone
- -36 migdale decojite
Mod de preparare
1
Rupem napolitanele în bucăți potrivite, le punem în vasul unui mixer și le amestecăm bine, până se obține o compoziție fină.
2
Transferăm compoziția într-un bol și adăugăm 15g nucă de cocos rasă.
3
Apoi adăugăm brânza mascarpone și amestecăm cu ajutorul unei spatule, până se omogenizează bine.
4
Topim ciocolata albă la bain-marie, o adăugăm și amestecăm bine totul.
5
Luăm câte o bucată mică de aluat, cam de mărimea unei nuci, o aplatizam cu mâinile și așezăm o migdală în centru. Închidem aluatul împrejurul migdalei și formăm o bilă.
6
Dăm bomboanele prin nucă de cocos, având grijă să adere bine pe toată suprafața.
7
După ce am terminat de modelat bomboanele, le punem la frigider pentru 30 de minute.