Rapidă
Fursecuri Linzer

3,83 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
15 min
Porții
15
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    260g făină
  • -
    140g făină de migdale/migdale măcinate
  • -
    160g zahăr brun
  • -
    1 lingură scorțișoară măcinată
  • -
    1 linguriță praf de copt
  • -
    200g unt (rece)
  • -
    2 gălbenușuri
  • -
    1 praf de sare
  • -
    gem de afine sau zmeură
  • -
    zahăr pudră
Mod de preparare
1
Într-un bol amestecăm făina cernută împreună cu drojdia și sare.
2
Într-un castron separat, punem untul tăiat în bucăți mici, împreună cu zahărul brun. Amestecăm până când untul devine cremos, apoi adăugăm gălbenușul.
3
Adăugăm făina de migdale și începem să amestecăm aluatul, câteva minute. Dacă nu avem făină de migdale, măcinăm foarte fin migdalele.
4
Adăugăm scorțișoara și făina, și frământăm până obținem un aluat.
5
Învelim aluatul în folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească 1 oră la frigider.
6
Preîncălzim cuptorul la 180°.
7
Întindem aluatul pe blatul de lucru înfăinat, până la o grosime de aproximativ 3 mm.
8
Tăiem fursecuri Linzer folosind decupator pentru prăjituri cu tematică de Crăciun.
9
Facem un decupaj cu același model de formă, dar mai mic, în mijlocul a jumătate din fursecuri.
10
Așezăm toate fursecuri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
11
Coacem fursecurile pentru aproximativ 15 minute, la 180°.
12
Scoatem fursecurile din cuptor și le lăsăm să se răcească complet.
13
Pudrăm fursecurile decupate cu zahăr pudră.
14
Întindem dulceața pe fursecurile întregi, apoi acoperim cu cele decupate.
15
Fursecurile noastre Linzer sunt gata!
16
Poftă bună!
prod-10.11.7