Cocktail Eggnog
16,72 lei
15,75 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
1 min
Porții
6
Total
16 min
Ingrediente
- -600ml de smântână lichidă
- -480ml lapte integral
- -225g zahăr
- -120ml coniac
- -120ml rom
- -10ml esență de vanilie
- -6 ouă
- -nucșoară (după gust)
- -scorțișoară măcinată
- -batoane scorțișoară (pentru decor)
Mod de preparare
1
Separăm gălbenușurile de albușuri și batem albușurile spumă tare.
2
Mixăm gălbenușurile, împreună cu zahărul, până devin spumoase și se deschid la culoare.
3
Adăugăm romul, coniacul, smântâna și laptele, continuând să mixăm încă 5 minute.
4
Amestecăm totul cu albușurile bătute spumă.
5
Adăugăm esența de vanilie și un praf de nucșoară. Cu ajutorul unei spatule, amestecăm foarte ușor.
6
Dăm cocktailul la rece, pentru aproximativ 30 de minute, apoi îl turnăm în pahare, presărăm scorțișoară măcinată și decorăm cu batoane de scorțișoară.