Ștrudel cu prune
5,28 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
- -400g aluat foietaj
- -8 linguri griș
- -400g prune fără sâmburi, tocate
- -50g nuci tăiate bucăți mici
- -8 linguri zahăr
- -1 linguriță de scorțișoară pudră
- -4-5 linguri amidon de porumb
- -zahăr pudră (pentru presărat deasupra)
Mod de preparare
1
Lăsăm aluatul să se decongeleze, dacă este necesar.
2
Preîncălzim cuptorul la temperatura indicată pe ambalajul aluatului (de obicei 200-210 grade).
3
Tapetăm tava cu hârtie de copt, întindem aluatul în tavă și presărăm grișul pe toată suprafața lui.
4
Distribuim prunele tocate pe toată suprafața, lăsând liberi 2-3 cm de jur împrejur.
5
Presărăm zahărul, nucile măcinate, amidonul și scorțișoara peste prune. Putem ajusta cantitatea de zahăr, în funcție de dulceața prunelor.
6
Rulăm aluatul, așezăm ștrudelul cu marginea liberă în jos și strângem aluatul la capete, pentru a-l sigila.
7
Crestăm aluatul din loc în loc, cu un cuțit cu lama fină și bine ascuțită.
8
Băgăm ștrudelul la cuptor, pentru aproximativ 35 de minute, până când se rumenește frumos.
9
Scoatem tava din cuptor și așteptăm să se răcească la temperatura camerei.
10
Pudrăm ștrudelul cu zahăr pudră, când este călduț, îl feliem și...
11
Poftă bună!