Econom
Ștrudel cu prune

5,12 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
35 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    400g aluat foietaj
  • -
    8 linguri griș
  • -
    400g prune fără sâmburi, tocate
  • -
    50g nuci tăiate bucăți mici
  • -
    8 linguri zahăr
  • -
    1 linguriță de scorțișoară pudră
  • -
    4-5 linguri amidon de porumb
  • -
    zahăr pudră (pentru presărat deasupra)
Mod de preparare
1
Lăsăm aluatul să se decongeleze, dacă este necesar.
2
Preîncălzim cuptorul la temperatura indicată pe ambalajul aluatului (de obicei 200-210 grade).
3
Tapetăm tava cu hârtie de copt, întindem aluatul în tavă și presărăm grișul pe toată suprafața lui.
4
Distribuim prunele tocate pe toată suprafața, lăsând liberi 2-3 cm de jur împrejur.
5
Presărăm zahărul, nucile măcinate, amidonul și scorțișoara peste prune. Putem ajusta cantitatea de zahăr, în funcție de dulceața prunelor.
6
Rulăm aluatul, așezăm ștrudelul cu marginea liberă în jos și strângem aluatul la capete, pentru a-l sigila.
7
Crestăm aluatul din loc în loc, cu un cuțit cu lama fină și bine ascuțită.
8
Băgăm ștrudelul la cuptor, pentru aproximativ 35 de minute, până când se rumenește frumos.
9
Scoatem tava din cuptor și așteptăm să se răcească la temperatura camerei.
10
Pudrăm ștrudelul cu zahăr pudră, când este călduț, îl feliem și...
11
Poftă bună!
prod-10.11.7