Brioșe cu prune
1,95 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
12
Total
40 min
Ingrediente
- -200g făină
- -250g prune
- -100g zahăr
- -1 ou
- -100ml ulei
- -100ml lapte
- -150g nuci
- -8g praf de copt
Mod de preparare
1
Punem oul, zahărul, uleiul și laptele într-un castron mare și amestecăm totul bine, până când obținem o compoziție netedă și omogenă.
2
Adăugăm făina, nucile tocate și praful de copt.
3
Amestecăm din nou și, în final, adăugăm și prunele tăiate în bucăți mici.
4
Turnăm compoziția în forme, dar nu le umplem total, ci doar 2/3.
5
Putem folosi coșulețele speciale din hârtie sau le putem turna direct în forme dar, în acest caz, să nu uităm să tapetăm cu ulei și făină, pentru a evita lipirea.
6
Presărăm nuci mărunțite și băgăm brioșele la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25 de minute sau până când sunt frumos rumenite.
7
Scoatem brioșele din cuptor, le lăsăm să se răcească și apoi ne putem bucura de ele.