Econom
Brioșe cu prune

1,95 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
25 min
Porții
12
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    200g făină
  • -
    250g prune
  • -
    100g zahăr
  • -
    1 ou
  • -
    100ml ulei
  • -
    100ml lapte
  • -
    150g nuci
  • -
    8g praf de copt
Mod de preparare
1
Punem oul, zahărul, uleiul și laptele într-un castron mare și amestecăm totul bine, până când obținem o compoziție netedă și omogenă.
2
Adăugăm făina, nucile tocate și praful de copt.
3
Amestecăm din nou și, în final, adăugăm și prunele tăiate în bucăți mici.
4
Turnăm compoziția în forme, dar nu le umplem total, ci doar 2/3.
5
Putem folosi coșulețele speciale din hârtie sau le putem turna direct în forme dar, în acest caz, să nu uităm să tapetăm cu ulei și făină, pentru a evita lipirea.
6
Presărăm nuci mărunțite și băgăm brioșele la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25 de minute sau până când sunt frumos rumenite.
7
Scoatem brioșele din cuptor, le lăsăm să se răcească și apoi ne putem bucura de ele.
prod-10.15.8