Brioșe cu ciuperci și brânză Provolone
6,62 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
25 min
Porții
6
Total
45 min
Ingrediente
- -250g făină
- -ulei vegetal (pentru călit ciupercile)
- -160ml lapte
- -80ml ulei de măsline
- -3 ouă
- -50g parmezan (ras)
- -1 plic praf de copt
- -200g ciuperci (fierte)
- -2-3 fire de ceapă verde
- -150g brânză Provolone
- -1 cățel de usturoi
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Încingem ulei într-o tigaie, călim cățelul de usturoi întreg și apoi adăugăm ciupercile tăiate în bucăți, potrivim de sare și le rumenim timp de 5-8 minute. Când sunt gata le scurgem de lichid și le lăsăm să se răcească.
2
Într-un bol punem ingredientele lichide: ouăle, laptele și uleiul de măsline. Amestecăm bine cu telul și apoi adăugăm ingredientele uscate: făina cernută împreună cu praful de copt, parmezanul, ceapa verde, sarea și piperul. Amestecăm totul bine.
3
Adăugăm ciupercile și brânza Provolone, amestecăm pentru a se omogeniza compoziția.
4
Distribuim amestecul în formele pentru brioșe, fără a le umple complet.
5
Coacem brioșele în cuptorul preîncălzit la 180°, pentru aproximativ 25 de minute.