Econom
Brioșe cu lămâie

4,02 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
17 min
Porții
6
Total
27 min
Ingrediente
  • -
    250g făină
  • -
    2g bicarbonat de sodiu
  • -
    5g praf de copt
  • -
    2g linguriță sare
  • -
    135g zahăr
  • -
    2 ouă mari
  • -
    250g iaurt
  • -
    85g unt topit
  • -
    coaja și sucul de la o lămâie
  • -
    esență de vanilie
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 220°C.
2
Pregătim o tavă pentru 12 brioșe, ungem cavitățile cu unt sau punem coșulețele speciale din hârtie.
3
Într-un castron încăpător cernem făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi adăugăm zahărul și coaja rasă de lămâie.
4
Într-un alt castron amestecăm ouăle cu iaurtul, untul topit, sucul de lămâie și extractul de vanilie.
5
Amestecăm ingredientele uscate cu cele umede, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare, doar atât cât să obținem o compoziție omogenă.
6
Turnăm compoziția în formele pregătite și băgăm la cuptor pentru 3 minute, apoi reducem temperatura la 180° și continuăm coacerea pentru încă 12-17 minute, până când brioșele se rumenesc frumos.
7
După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit pentru aproximativ 10 minute și apoi le putem savura cu plăcere.
Tips
prod-10.15.7