Brioșe cu lămâie
4,02 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
17 min
Porții
6
Total
27 min
Ingrediente
- -250g făină
- -2g bicarbonat de sodiu
- -5g praf de copt
- -2g linguriță sare
- -135g zahăr
- -2 ouă mari
- -250g iaurt
- -85g unt topit
- -coaja și sucul de la o lămâie
- -esență de vanilie
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 220°C.
2
Pregătim o tavă pentru 12 brioșe, ungem cavitățile cu unt sau punem coșulețele speciale din hârtie.
3
Într-un castron încăpător cernem făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi adăugăm zahărul și coaja rasă de lămâie.
4
Într-un alt castron amestecăm ouăle cu iaurtul, untul topit, sucul de lămâie și extractul de vanilie.
5
Amestecăm ingredientele uscate cu cele umede, cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ușoare, doar atât cât să obținem o compoziție omogenă.
6
Turnăm compoziția în formele pregătite și băgăm la cuptor pentru 3 minute, apoi reducem temperatura la 180° și continuăm coacerea pentru încă 12-17 minute, până când brioșele se rumenesc frumos.
7
După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit pentru aproximativ 10 minute și apoi le putem savura cu plăcere.
Tips