Econom
Tartă cu prune

2,48 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
35 min
Porții
8
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    2 ouă
  • -
    300g făină
  • -
    100ml ulei
  • -
    150g zahăr
  • -
    8g praf de copt
  • -
    500g prune
  • -
    80g dulceață sau gem de prune
  • -
    30g unt
Mod de preparare
1
Amestecăm ouăle, zahărul și uleiul, până obținem un amestec omogen.
2
Adăugăm făina și praful de copt și amestecăm bine până obținem un aluat care poate fi lucrat ușor.
3
Transferăm aluatul pe blatul de lucru, pudrat cu făină, și continuăm frământarea, până obținem o textură netedă și omogenă.
4
Învelim aluatul în folie de plastic și îl dăm la rece pentru aproximativ 30 de minute.
5
Întindem aluatul cu sucitorul, pe blatul de lucru presărat cu făină.
6
Pregătim o formă pentru tartă cu diametrul de 24 cm, o tapetăm cu unt și făina.
7
Întindem aluatul în formă, presăm ușor cu degetele pe toată suprafața și tăiem surplusul.
8
Ungem aluatul cu dulceață de prune.
9
Tăiem prunele în felii și le distribuim pe toată suprafața tartei.
10
La final, presărăm prunele cu zahăr și dăm tarta la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 35 de minute.
prod-10.11.7