- Informatii
- De la același brand
Descriere
Antricotul maturat reprezintă de fapt mușchiul dorsal aflat de o parte și de alta a coloanei vertebrale, în zona centrală a trunchiului vitei, între a șasea și a doisprezecea coastă. Tăietura se prezintă cu o formă ovală, de culoare roz-roșiatică și este compusă dintr-un ochi de carne macră foarte marmorată, îmbrățișată de un os pe o parte laterală și o fășie de grăsime pe cealaltă parte.
Cunoscută în alte zone ale lumii și sub denumirea de “Ribeye Steak with bone”, “Delmonico”, “Spencer steak” sau “Scotch fillet”, aceasta este una dintre cele mai savurate bucăți de carne, fiind cunoscută pentru textura sa untoasă și marmorată și pentru gustul incomparabil.
Această tăietură este maturată în sistem Dry-Aging, ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
De fapt, carnea se “învechește” inteligent-controlat datorită a două procese. Întăi se elimină apa din țesutul muscular și se concentrează aroma cărnii, iar apoi un anumit tip de enzime, deja existente în mod natural, încep să descompună țesutul conjunctiv, carnea devenind mai fragedă și cu un gust îmbunătățit.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.romferm.ro |
Origine | România |