- Informatii
- De la același brand
Descriere
Ceafa de vită cu os este o bucată impresionantă de carne, provenită din partea anterioară a carcasei, ce include musculatură din regiunea cervicală și un os pe una din lateralele sale. Ca aspect prezintă carne macră frumos marmorată, de un roșu-rubiniu, mici ochiuri de grăsime și un os pe partea laterală.
Osul și grăsimea potențează gustul preparatelor culinare, facându-le mai savuroase și suculente. Această tăietură este maturată în sistem Dry-Aging, ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
De fapt, carnea se “învechește” inteligent-controlat datorită a două procese. Întăi se elimină apa din țesutul muscular și se concentrează aroma cărnii, iar apoi un anumit tip de enzime, deja existente în mod natural, încep să descompună țesutul conjunctiv, carnea devenind mai fragedă și cu un gust îmbunătățit.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.romferm.ro |
Origine | România |