- Informatii
- De la același brand
Descriere
Vrăbioara maturată de vită cu os este o tăietură fragedă, cu aspect neted și uniform, fără prea multă grăsime și care este foarte asemănătoare la textură cu mușchiul file. Această bucată este găsită și sub denimirea de “Sirloin steak” și se pretează gătirii rapide, la minut. Vrăbioara contribuie la formarea mușchilor dorsali ai animalului.
Este localizată în zona șalelor (zona lombară) a animalului și totodată poziționată în continuarea coastelor, de o parte și de alta a coloanei vertebrale, până la ultima vertebra lombară. Carnea este fragedă, moale și suculentă și mai puțin marmorată comparativ cu antricotul. Această tăietură este maturată în sistem Dry-Aging, ceea ce presupune o maturare uscată prin depozitarea acesteia într-un mediu controlat (un frigider special), timp de 30 de zile.
De fapt, carnea se “învechește” inteligent controlat datorită a doua procese. Întăi se elimină apa din țesutul muscular și se concentrează aroma cărnii, iar apoi un anumit tip de enzime deja existente în mod natural, încep să descompună țesutul conjunctiv, carnea devenind mai fragedă și cu un gust îmbunătățit.
Sfat utilizare/preparare/gatire
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Website producator | http://www.romferm.ro |
Origine | România |