Friptură de vită cu condimente Terre Exotique by Radu Dumitrescu
68,60 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
2
Total
30 min
Ingrediente
- -2 bucăți vrăbioară vită
- -500 g morcovi
- -2 căței de usturoi
- -100 g unt
- -2 fire de rozmarin
- -10 g sare nebună Terre Exotique
- -5 g piper fals Timur Terre Exotique
- -500 ml supă de legume
- -Ulei de măsline
Mod de preparare
1
Punem morcovii în supa fierbinte pentru 8-10 min, cu o crenguță de rozmarin. Sunt gata când s-au îmnuiat un pic dar centrul este încă tare.
2
În tigaia încinsă punem carnea unsă cu ulei de măsline. După aprox 1,5 min, când s-a caramelizat pe o parte, o întoarcem. Adăugăm 30g unt, 2 căței de usturoi zdrobiți ușor și o crenguță de rozmarin. Cu o lingură punem untul topit peste carne. În 2 minute ar trebui să fie gata, în funcție de grosimea bucății de carne.
3
Scoatem carnea, o lăsăm la răcit și punem untul topit peste.
4
În aceeași tigaie punem morcovii, o crenguță de rozmarin, condimentăm cu sare nebună Terre Exotique și cu puțină supă deglasăm și facem un sos.
5
Tăiem carnea, o așezăm pe farfurie împreună cu morcovii și condimentăm cu Piper Timur pisat în mojar. Aroma de grapefruit a piperului fals de Timur va face preparatul și mai special. Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu