- Informatii
- De la același brand
Descriere
ȘAMPANIE BRUT. EPC este un brand de șampanie creat de Edouard, Jérôme și Camille, trei prieteni care s-au întâlnit în 2018 uniți de pasiunea comună pentru această băutură.
Cei trei au pornit afacerea și au decis să își producă șampanie prin implicarea viticultorilor în toate fazele de producție. Fondatorii au ales să menționeze pe etichetele fiecărei sticle de șampanie terroir-ul din care provin strugurii, anul culturii și viticultorii care au produs lotul de șampanie respectiv.
Șampaniile EPC sunt produse din struguri Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Fie că sunt realizate cupaje sau vinuri dintr-un singur soi, producătorii fac o selecție a strugurilor și folosesc doar mustul ravac.
Pentru a diferenția foarte bine profilele organoleptice ale șampaniilor EPC, producătorii au diferite perioade de măturare pentru fiecare eticheta: minim 36 de luni pentru Blanc de Noir, 60 de luni pentru Grand Cru și 144 de luni pentru Vintage Premier Cru.
Blanc de Blancs este o șampanie produsă de EPC și asociația vinificatorilor din localitatea Avize. Soiul Chardonnay este recoltat din podgoriile localităților învecinate Avize și Oger, unde vița de vie este hrănită de solul calcaros din Cretacicul Superior. Soiul alb este fermentat alcoolic și ținut parțial la fermentare malolactica în cisterne din inox, apoi măturat minimum 52 de luni.
ASPECT: Galben-pai, cu inflexiuni aurii. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Un Blanc de Blancs, dar și mai mult de atât, un Grand Cru, sofisticat, cu arome uimitoare de miere și ierburi aromatice - foarte discrete.
GUST: Ușor rustic, cu arome pure de miere polifloră, ce lasă onctuozitate pe papile, note de ierburi sălbatice, mai prezente în această parte a degustării, și o tușa de rubarbă.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie demnă de o masă specială cu piept de pui în sos de smântână și ciuperci Morel, dar și gustări cu brânză Comte maturată în jur de 2 ani.
Sfat depozitare (Conditii, Grade)
Provenienta
Origine | Franţa |