Omletă superpufoasă by Odette
11,42 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
2
Total
20 min
Ingrediente
- -5 ouă
- -50ml smântână de gătit
- -2 linguri de cremă de brânză
- -10 fire chives
- -50g unt
- -Sare
Mod de preparare
1
Spargem ouăle într-un bol și – ca să iasă omleta pufoasă – le batem bine cu un tel să capete volum.
2
După 3 minute de amestecat, adăugăm smântâna de gătit, o lingură de cremă de brânză, sare, piper și cepșoara tocată mărunt. Putem adăuga și mărar sau pătrunjel, după preferințe. Mai amestecăm bine cu telul încă 3 minute.
3
Într-o tigaie de calitate, care nu lipește, punem o jumătate din cantitatea de unt.
4
Punem omleta în tigaie, la foc mic și amestecăm tot timpul până devine cremoasă – ca să iasă așa cum ne dorim, omleta trebuie gătită lent.
5
Când începe să se lege, o mai lăsăm 2 minute la foc mic să se gătească și punem pe marginile omletei cubulețe de unt din ce ne-a rămas – untul este foarte important.
6
Ungem omleta cu lingura de cremă de brânză rămasă, o împăturim pe jumătate, o așezăm în farfurie și...
7
Poftă bună!