Cordon Bleu
14,75 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
40 min
Ingrediente
- -4 bucăți de piept de pui
- -8 felii de șuncă
- -8 felii de brânză (emmental, cheddar, mozzarella sau gouda)
- -1/2 cană de făină
- -2 ouă, bătute
- -1 cană de pesmet
- -sare
- -piper
- -ulei de gătit pentru prăjit
Mod de preparare
1
Începem prin a pregăti pieptul de pui: spălăm bucățile de piept de pui și le tăiem felii subțiri, așa cum procedăm pentru șnițele.
2
Aplatizăm feliile cu un ciocan pentru carne, astfel le subțiem și le uniformizăm grosimea.
3
Pe fiecare bucată de pui aplatizată punem o felie de șuncă și una de brânză, apoi le închidem asemenea unor pachețele și le fixăm cu scobitori sau sfoară de bucătărie.
4
Într-un castron adânc punem făina. În alt castron batem ouăle. Într-un al treilea castron, avem pesmetul.
5
Trecem fiecare "pachețel" prin făină, apoi prin ou bătut și în final prin pesmet, asigurându-ne că sunt bine acoperite.
6
Prăjim pachețelele Cordon Bleu în uleiul încins până devin aurii și fragede, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte.
7
Le scoatem pe un șervețel absorbant pentru a îndepărta excesul de ulei și le putem savura alături de o garnitură la alegere (cartofi prăjiți, cartofi piure sau o salată proaspătă).
Tips