Șnițele din ciuperci pleurotus
4,90 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -500-600g ciuperci pleurotus
- -4 ouă
- -3-4 linguri lapte
- -praf de usturoi
- -1 linguriță mărar tocat
- -90g făină
- -2 lingurițe amidon
- -ulei vegetal pentru prăjit
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Tăiem piciorușele ciupercilor, pudrăm pălăriile cu sare și le punem deoparte.
2
Pregătim aluatul astfel: batem ouăle întregi cu puțină sare și piper, adăugăm laptele, făina, amidonul, praful de usturoi și mărarul.
3
La final trebuie să aibă consistența asemănătoare aluatului pentru clătite.
4
Presăm bine pălăriile ciupercilor, pentru a elimina excesul de apă, le trecem prin aluat iar apoi le prăjim în uleiul încins.
5
După ce s-au rumenit frumos pe ambele părți, le scoatem pe hârtie absorbantă și le servim alături de sos de roșii sau de iaurt cu usturoi.