Piure de cartofi
4,64 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -800g de cartofi, curățați și tăiați cuburi (cartofii albi sunt cei mai buni pentru piure)
- -4 linguri de unt
- -1/2 cană de lapte cald (poate fi ajustată în funcție de consistența dorită)
- -2-3 linguri cu smântână grasă
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Punem la fiert cartofii tăiați cuburi, într-o oală cu apă puțin sărată. Fierbem cartofii până când aceștia devin moi și se pot străpunge ușor cu o furculiță.
2
Scurgem apa și punem cartofii înapoi în oală.
3
Adăugam untul în oala cu cartofii fierbinți. Lăsăm untul să se topească și să se amestece bine cu cartofii.
4
Pasăm cartofii și îi amestecăm treptat cu laptele călduț, până ajungem la consistența dorită. Punem și smântâna, condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm bine.
5
Dacă piureul de cartofi este prea dens, putem adăuga mai mult lapte cald pentru a-l subția. Dacă este prea apos, putem continua să amestecăm și să gătim piureul la foc mic pentru a îndepărta excesul de lichid.
6
Gustăm și condimentăm după preferință.
Tips