Reteta Placinta cu dovleac
Econom
Plăcintă cu dovleac by Odette

5,82 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
40 min
Porții
4
Total
55 min
Ingrediente
  • -
    1kg dovleac ras
  • -
    150g unt sau ulei de floarea soarelui
  • -
    120g zahăr
  • -
    1 linguriță scorțișoară
  • -
    400g foi de plăcintă
  • -
    30g zahăr pudră
  • -
    Un praf de sare
Mod de preparare
1
Dăm dovleacul pe răzătoarea mare.
2
Într-o cratiță, punem dovleacul ras, 70g de unt, zahărul, scorțișoara și un praf de sare. Ținem pe foc 10 min (amestecăm des) apoi lăsăm la răcit.
3
Topim untul rămas și ungem o tavă, apoi întindem prima foaie de plăcintă și o ungem și pe ea. Continuăm la fel până folosim jumătate din foile din pachet.
4
Punem umplutura de dovleac la mijloc și continuăm procesul cu restul foilor din pachet pe care le ungem, pe rând, cu unt topit.
5
Tăiem plăcinta în pătrate înainte să o băgăm în cuptor.
6
Coacem plăcinta la 180°C timp de ~30 min (până devine aurie).
7
Scoatem plăcinta și o lăsăm la răcit, acoperită cu un prosop.
8
Ornăm cu zahăr pudră, așezăm în farfurie și...
9
Poftă bună!
prod-10.15.7