Reteta Pui vanatoresc
Tradițional
Pui vânătoresc by Odette

17,76 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
55 min
Porții
4
Total
85 min
Ingrediente
  • -
    4 pulpe de pui tăiate în două
  • -
    200g ciuperci
  • -
    1 morcov
  • -
    1 ceapă mare
  • -
    2 căței de usturoi
  • -
    150g măsline negre
  • -
    100ml vin roșu
  • -
    1 crenguță rozmarin
  • -
    Mix de ierburi
  • -
    1 legătură de pătrunjel
  • -
    400g passata de roșii
  • -
    150ml supă de pui sau apă
  • -
    20ml ulei de măsline
  • -
    100g faină
  • -
    Boia
  • -
    Sare
  • -
    Piper
Mod de preparare
1
Începem cu pregătirea legumelor: tăiem ceapa julien sau cuburi, morcovul în cubulețe, feliem ciupercile și tocăm usturoiul mărunt.
2
Spălăm carnea, o ștergem cu prosoape de hârtie, o condimentăm cu sare, piper și boia și o dăm prin făină pentru o crustă frumoasă.
3
Punem ulei de măsline într-o tigaie mai adâncă și punem carnea la prăjit. Când s-a rumenit pe ambele părți (câte 5 minute pe fiecare parte), o scoatem și o lăsăm puțin să se odihnească.
4
În aceeași tigaie, punem la călit legumele împreună cu usturoiul, ierburile preferate și crenguța de rozmarin.
5
După 5 minute, adăugăm vinul și le mai lăsăm 2 minute pe foc să se evapore alcoolul.
6
Scoatem rozmarinul, adăugăm sucul de roșii, supa și punem înapoi în tigaie și carnea.
7
Le mai condimentăm cu sare și piper după gust și le lăsăm să fiarbă la foc mic, cu tigaia acoperită timp de 40 de minute.
8
La final, adăugăm măslinele și presărăm o mână de pătrunjel tocat.
9
Așezăm frumos în farfurie și...
10
Poftă bună!
prod-10.15.7