Pui vânătoresc by Odette
17,76 lei
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
55 min
Porții
4
Total
85 min
Ingrediente
- -4 pulpe de pui tăiate în două
- -200g ciuperci
- -1 morcov
- -1 ceapă mare
- -2 căței de usturoi
- -150g măsline negre
- -100ml vin roșu
- -1 crenguță rozmarin
- -Mix de ierburi
- -1 legătură de pătrunjel
- -400g passata de roșii
- -150ml supă de pui sau apă
- -20ml ulei de măsline
- -100g faină
- -Boia
- -Sare
- -Piper
Mod de preparare
1
Începem cu pregătirea legumelor: tăiem ceapa julien sau cuburi, morcovul în cubulețe, feliem ciupercile și tocăm usturoiul mărunt.
2
Spălăm carnea, o ștergem cu prosoape de hârtie, o condimentăm cu sare, piper și boia și o dăm prin făină pentru o crustă frumoasă.
3
Punem ulei de măsline într-o tigaie mai adâncă și punem carnea la prăjit. Când s-a rumenit pe ambele părți (câte 5 minute pe fiecare parte), o scoatem și o lăsăm puțin să se odihnească.
4
În aceeași tigaie, punem la călit legumele împreună cu usturoiul, ierburile preferate și crenguța de rozmarin.
5
După 5 minute, adăugăm vinul și le mai lăsăm 2 minute pe foc să se evapore alcoolul.
6
Scoatem rozmarinul, adăugăm sucul de roșii, supa și punem înapoi în tigaie și carnea.
7
Le mai condimentăm cu sare și piper după gust și le lăsăm să fiarbă la foc mic, cu tigaia acoperită timp de 40 de minute.
8
La final, adăugăm măslinele și presărăm o mână de pătrunjel tocat.
9
Așezăm frumos în farfurie și...
10
Poftă bună!