Econom
Biscuiți cu lămâie by Cosânzenele Gătesc

3,52 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
8 min
Porții
8
Total
28 min
Ingrediente
  • -
    130g zahăr + 60g zahăr pentru a trece fursecurile prin el, înainte de coacere
  • -
    coaja de la o lămâie (netratata)
  • -
    70g unt topit
  • -
    2 ouă
  • -
    vanilie
  • -
    2 linguri suc de lămâie
  • -
    240g făină
  • -
    1 linguriță praf de copt
  • -
    50g zahăr pudră, pentru a trece fursecurile prin el înainte de coacere
Mod de preparare
1
Într-un bol mare amestecăm coaja rasă de lămâie cu zahăr și frecăm pentru a îi scoate toată aroma. Adaugăm unt topit, puțină vanilie pentru mai mult gust, ouă, suc de lămâie și făina amestecată cu praful de copt.
2
Încorporăm toate ingredientele cu o spatulă. Când obținem un aluat fin și ușor lipicios, acoperim totul cu folie alimentară și băgăm la frigider pentru o oră (cu cât stă mai mult, cu atât ne va fi mai ușor să modelăm aluatul).
3
Trecem fiecare biluță de aluat prin zahăr tos și apoi prin zahăr pudră. Le aranjăm frumos pe tavă, la distanță unele de altele, și le băgăm la copt pentru 8-10 minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
4
Rezultatul final? Cei mai buni biscuiți mâncați până acum.
prod-10.15.7