Internațional
Cheesecake cu dovleac by Radu Dumitrescu

8,14 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
60 min
Porții
12
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    1kg cremă de brânză Philadelphia
  • -
    350g zahăr
  • -
    7 ouă
  • -
    400ml smăntână 30% grăsime
  • -
    1 baton de vanilie
  • -
    100 – 150g piure de dovleac copt
  • -
    10g ghimbir
  • -
    20g unt
  • -
    1-2 linguri cu ulei de măsline
  • -
    un praf de sare
  • -
    Dulceață de dovleac (pentru servit)
Mod de preparare
1
Pentru început, pregătim un piure de dovleac. Astfel, punem o felie de dovleac la copt. Îi crestăm miezul, pentru a se coace bine, în profunzime.
2
Turnăm deasupra dovleacului un fir de ulei de măsline și îl acoperim cu hârtie de copt, pe care am udat-o în prealabil. În acest fel, dovleacul va fi gătit în abur.
3
Coacem dovleacul la 200°C, până când este perfect moale.
4
Punem unt într-o tigaie, o linguriță cu zahăr, o bucățică de ghimbir și dovleacul copt. Călim totul, la foc mic. Adăugăm și 2 linguri cu smântână, apoi punem compoziția deoparte.
5
Punem brânza în bolul unui mixer, împreună cu semințele unei păstăi de vanilie, pentru un gust deosebit.
6
Adăugăm și zahărul, un praf de sare și mixăm până când se topește zahărul.
7
Punem și piureul de dovleac, smântâna și ouăle. Continuăm să mixăm totul, pentru aproximativ 5 minute, până se încorporează bine.
8
Tapetăm o formă de tort cu hârtie de copt și turnăm compoziția în ea.
9
Coacem în cuptorul preîncălzit la 230°C, pentru aproximativ 35-40 de minute.
10
La final, cheesecake-ul nostru va fi frumos rumenit pe margine iar la mijloc va fi ușor fluid.
11
Scoatem cheesecake-ul din cuptor, îl lăsăm puțin să se răcorească, după care îl punem la frigider pentru aproximativ 6 ore.
12
Servim cheesecake-ul rece, împreună cu o lingură bună cu dulceață delicioasă de dovleac.
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
prod-10.15.7