De post
Dulceață de dovleac by Radu Dumitrescu

4,31 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
50 min
Porții
10
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    500g dovleac
  • -
    150g zahăr
  • -
    o lămâie
  • -
    o păstaie de vanilie
  • -
    10g ghimbir
Mod de preparare
1
Curățăm dovleacul de coajă și semințe, cântărim 500g de miez, pe care îl tăiem cubulețe mici.
2
Punem dovleacul tăiat într-un castron, adăugăm zahărul, zeama de la o lămâie, ghimbirul, semințele de la o păstaie de vanilie și amestecăm totul.
3
Lăsăm compoziția să se odihnească, aproximativ 3 ore, până își lasă zeama.
4
Punem totul într-o cratiță cu fund dublu, la foc mic, pentru aproximativ o oră, având grijă să amestecăm din când în când.
5
După o oră, compoziția începe să fie puțin mai vâscoasă.
6
Pentru a testa dacă dulceața este gata, turnăm o picătură de sirop pe o farfurioară. Dacă se prelinge, este prea lichidă și o mai lăsăm puțin pe foc.
7
La sfârșit, turnăm dulceața în recipientul sterilizat (borcanul se ține la cuptor, la temperatura de 100°C, timp de 30 de minute).
8
Dulceața noastră este gata. Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
prod-10.15.7