Chifle pentru burgeri
1,35 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
25 min
Porții
12
Total
45 min
Ingrediente
- -300g făină 00
- -300g făină Manitoba
- -7g drojdie uscată
- -2 lingurițe zahăr
- -250ml apă
- -125ml iaurt
- -100ml ulei de floarea soarelui
- -1 gălbenuș
- -1 linguriță sare
- -60g semințe de susan (pentru decor)
Mod de preparare
1
Punem făina, drojdia și 2 lingurițe cu zahăr într-un bol și amestecăm totul bine.
2
Într-un alt vas, turnăm apa călduță, iaurtul la temperatura camerei, uleiul, 40g de zahăr, sarea și amestecăm totul bine, cu un tel.
3
Încorporăm, puțin câte puțin, făina cu drojdia, în acest amestec. Pentru început folosim un tel sau o furculiță, apoi transferăm aluatul pe blat și continuăm să-l frământăm.
4
Când avem un aluat moale și elastic, îl punem într-un bol, îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la crescut două ore sau până își dublează volumul.
5
După ce a crescut, împărțim aluatul în 12 bucăți de aproximativ 90 de grame fiecare. Apoi le dăm forme de mingiuțe și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm la crescut încă 20 de minute.
6
După ce au crescut, le ungem cu puțin gălbenuș de ou și presărăm semințe de susan.
7
Introducem tava cu chifle în cuptorul preîncălzit la 180°C, la căldură statică sau la 170°C, cu opțiunea de ventilație, timp de aproximativ 25 de minute.
8
Le lăsăm să se răcească ușor, înainte de a le tăia și umple după dorință.