Pâine fără frământare
6,68 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
45 min
Porții
1
Total
60 min
Ingrediente
- -300g făină Manitoba
- -200g făină 00
- -340g apă caldă
- -8g drodie proaspătă (sau 3g drojdie uscată)
- -10g sare
- -2 linguri ulei de măsline
- -6g miere
Mod de preparare
1
Într-un recipient mare amestecăm făina Manitoba și făina 00, apoi adăugăm sarea.
2
Adăugăm și drojdia uscată sau proaspătă și amestecăm.
3
Apoi turnăm apa și mierea, uleiul de măsline și amestecăm cu o lingură, fără a frământa.
4
Acoperim recipientul cu folie alimentară și îl lăsăm la crescut, timp de 12-18 ore.
5
După acest timp, scoatem aluatul din vas, îl pudrăm bine cu făină și îl aplatizăm cu mâinile fără a frământa, formând un dreptunghi pe blatul de lucru înfăinat.
6
Pliem dreptunghiul de aluat astfel: mai întăi de la stânga până la jumătate, apoi de la dreapta, de jos și apoi de sus.
7
Așezăm aluatul astfel pliat, dându-i o formă de minge, pe hârtie de copt. Punem pâinea cu ajutorul hârtiei de copt, într-o cratiță încăpătoare, de preferat din fontă.
8
Preîncălzim cuptorul la 200-220 de grade Celsius și introducem în interior cratița pe care o acoperim cu un capac, timp de aproximativ 30 de minute.
9
După cele 30 de minute, dăm capacul la o parte și lăsăm pâinea la copt încă 15 minute.
10
Pâinea noastră este rumenă și frumoasă, iar de gust nu mai vorbim!
Tips