Econom
Cozonac cu brânză și mărar by Andreea Mocanu

4,32 lei

/porție
Timp pregătire
30 min
Timp gătire
50 min
Porții
12
Total
80 min
Ingrediente
  • -
    500g făină din grâu tânăr
  • -
    200ml lapte gras
  • -
    100g unt 82% grăsime
  • -
    4 oua mari (1 ou și 2 gălbenușuri pentru aluat + 2 albusuri pentru umplutură + 1 ou pentru decor)
  • -
    1 plic drojdie uscată
  • -
    325g zahăr (175g pentru aluat + 150g pentru umplutură)
  • -
    coajă de lămaie și de portocală după gust
  • -
    1 plic de vanilie
  • -
    5g sare
  • -
    300 g telemea de oaie
  • -
    1 legătură de mărar
Mod de preparare
1
Începem prin a face coca: încălzim într-un ibric laptele cu zahărul, untul și cojile de portocală și lămâie.
2
Peste făină punem într-un colț drojdia și în altul sarea (să nu se atingă).
3
Turnăm amestecul încălzit peste făină și punem cele 2 ouă.
4
Frământăm până aluatul devine neted și elastic.
5
Lăsăm la dospit până își dublează volumul.
6
Între timp radem telemeaua și o amestecăm împreună cu albușurile, zahărul și jumătate de legătură de mărar mărunțită.
7
După ce aluatul a dospit, îl întindem pe o masă unsă cu ulei, punem compoziția, rulăm și punem în tăvi, lăsându-se la dospit într-o cameră încălzită sau în cuptor la 35 de grade Celsius, până își dublează volumul.
8
Ungem cozonacii cu ou și îi introducem în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 170 grade Celsius, cu opțiunea de ventilație, pentru aproximativ 35 de minute, apoi oprim ventilația și îi mai coacem aproximativ 35 de minute.
prod-10.15.7