Internațional
Chiftele umplute cu ouă (Scotch Eggs)

8,15 lei

/porție
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
20 min
Porții
6
Total
40 min
Ingrediente
  • -
    8 ouă mari
  • -
    6 cârnați proaspeți
  • -
    ceapă verde
  • -
    pătrunjel
  • -
    nucșoară
  • -
    1 lingură muștar
  • -
    făină pentru pudrat
  • -
    150g pesmet
  • -
    ulei
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Fierbem 8 ouă (6 minute din momentul în care începe să clocotească apa). Apoi le punem într-un vas cu apă rece și, după ce s-au răcit, le curățăm cu grijă.
2
Scoatem carnea din cârnați.
3
Tocăm verdețurile și le adăugăm la carne împreună cu un praf de nucșoară, muștar, sare și piper, după gust.
4
Amestecăm totul bine și formăm 8 bile din această compoziție.
5
Pregătim 3 farfurii: una cu făină, a doua cu cele două ouă rămase (bătute bine) și a treia cu pesmet.
6
Ne înfăinăm mâinile și aplatizăm în palmă una dintre bilele din carne, dându-i o formă ovală.
7
Trecem un ou decojit prin făină și îl punem apoi în mijlocul bilei aplatizate. Modelăm ușor carnea în jurul oului, uniform, sigilând foarte bine.
8
Trecem oul astfel învelit în carne prin făină, scuturăm excesul, apoi îl dam prin oul bătut, urmat de pesmet. Repetăm din nou oul și pesmetul, pentru o acoperire cât mai bună.
9
Încingem uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o friteuză și prăjim ouăle până devin aurii, întorcându-le din când în când. Putem să le mai băgăm pentru câteva minute la cuptor, în cazul în care considerăm că nu sunt făcute suficient.
10
Scoatem ouăle pe o hârtie absorbantă și le putem savura alături de o felie de cheddar și murături.
prod-10.15.7