Ciorbă de pleurotus (de post)
6,33 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
30 min
Porții
4
Total
45 min
Ingrediente
- -500g ciuperci Pleurotus
- -1 morcov
- -1 ardei gras sau kapia
- -1/2 rădăcină de țelină
- -1 păstârnac
- -1 ceapă
- -2 căței de usturoi
- -2 foi de dafin
- -100ml ulei
- -zeama de la o lămâie
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Spălăm ciupercile, le stoarcem și le tăiem fășii.
2
Dăm morcovul pe răzătoare și tocăm ceapa. Le călim în puțin ulei, pentru aproximativ 5 minute.
3
Punem apă la fiert, într-o oală, aproximativ 2-2 1/2 litri, în care punem o linguriță de sare.
4
Când apa începe să fiarbă, adăugăm ciupercile, morcovul și ceapa călite, păstârnacul, țelina și ardeiul. Punem foile de dafin și condimentăm cu sare și piper.
5
Lăsăm să fiarbă 20-25 de minute, iar la sfârșit adăugăm usturoiul pisat și zeama de lămâie.
6
Poftă bună!