Ardei umpluți de post
7,60 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
9
Total
75 min
Ingrediente
- -10 ardei grași
- -400g ciuperci
- -200g orez
- -2 cepe
- -2 morcovi
- -500ml roșii pasate
- -60ml ulei
- -1 linguriță cimbru
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Tăiem căpăcelele și golim ardeii de semințe, apoi îi spălăm bine.
2
Tocăm ceapa și ciupercile, apoi dăm morcovii pe răzătoare.
3
Călim ceapa, în puțin ulei, apoi adăugăm morcovii și ciupercile. Condimentăm cu sare, piper și cimbru.
4
Adăugăm și orezul, spălat și strecurat, peste care turnăm aproximativ 500ml apă sau supă de legume. Lăsăm să fiarbă, la foc mic, pentru aproximativ 10-15 minute.
5
Când orezul este bine legat, suficient de consistent, oprim focul și îl lăsăm să se răcească puțin.
6
Umplem ardeii cu orezul răcit și îi așezăm într-un vas termorezistent. Acoperim ardeii cu capacelele pe care le-am taiat. Peste ardei punem roșiile pasate, ulei, cimbru, sare, piper și o jumătate de cană cu apă călduță, dacă este necesar.
7
Dăm ardeii la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.
8
Poftă bună!