Clătite de post
2,26 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
13
Total
25 min
Ingrediente
- -1 cană făină
- -1 cană apă minerală carbogazoasă
- -2 linguri zahăr
- -60ml ulei
- -2 plicuri zahăr vanilat
- -esență de vanilie
- -un praf de sare
- -dulceață sau gem
Mod de preparare
1
Amestecăm ingredientele uscate: făina, zahărul, zahărul vanilat și sarea.
2
Adăugăm apa minerală, o lingură cu ulei, esența de vanilie și amestecăm totul foarte bine, pentru a nu se forma cocoloașe. Vom obține o compoziție fină și omogenă, cu o consistență asemănătoare smântânii.
3
Dacă dorim să avem o compoziție mai groasă de atât, adăugăm încă puțină făină.
4
Lăsăm compoziția să se odihnească, pentru aproximativ 20 de minute, într-un vas acoperit.
5
Amestecăm foarte bine compoziția, deoarece s-au separat ingredientele.
6
Într-o tigaie antiaderentă, bine încinsă, unsă cu ulei, turnăm un polonic de aluat și coacem clătita pe ambele părți, 40 de secunde pe fiecare parte.
7
Procedăm în acest fel până când terminăm tot aluatul. Vom obține 13-15 clătite, în funcție de cât de groase le facem.
8
Putem umple clătitele cu fructe proaspete sau cu gem.
9
Poftă bună!