Cremă de fistic
4,40 lei
3,96 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
5 min
Porții
10
Total
20 min
Ingrediente
- -150g miez crud de fistic
- -190ml lapte gras
- -30g unt nesărat
- -100g ciocolată albă
- -14g zahăr pudră
Mod de preparare
1
Punem apă la fiert, într-o oală. Adăugăm fisticul, lăsându-l să fiarbă pentru aproximativ 4 minute. În acest fel, fisticul va fi mult mai ușor de curățat de cojițe.
2
După cele 4 minute, scoatem fisticul din apă, îl scurgem bine și îl punem pe un prosop curat de bucătărie.
3
Frecăm bine fisticul cu prosopul, pentru a se desprinde cojițele, apoi le înlăturăm ușor.
4
Adăugăm fisticul într-un blender, cu 60ml de lapte și 1 lingură cu zahăr pudră. Mixăm timp de aproximativ 5 minute până când fisticul se transformă într-o pastă netedă. Vom observa că fisticul se transformă mai întâi în firimituri, apoi ar trebui să se formeze într-o minge, când ajunge la stadiul de pastă.
5
Punem laptele rămas într-o crăticioară și adăugăm untul și ciocolata albă. După ce s-a topit ciocolata, oprim focul și punem crăticioara deoparte, să se răcorească puțin.