Cremă catalană
6,73 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
5 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -500ml lapte
- -100g zahar
- -2 batoane de scorțișoară
- -4 gălbenușuri
- -coaja rasă de la o lămâie
- -coaja rasă de la o portocală
- -10g amidon de porumb
- -zahăr brun pentru caramelizat
Mod de preparare
1
Amestecăm amidonul cu o mică parte din lapte, până ce acesta se dizolvă.
2
Punem restul de lapte într-o cratiță, adăugăm batoanele de scorțișoară, coajă rasă de lămâie și portocală și 50g de zahăr.
3
Punem laptele la foc mediu până ajunge la punctul de fierbere.
4
Între timp, batem gălbenușurile cu 50g zahăr, apoi adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm bine cu un tel.
5
Când laptele a ajuns la punctul de fierbere, îl strecurăm direct în bolul cu amestecul de ouă și amestecăm totul bine.
6
Transferăm înapoi în cratiță și fierbem, la foc mediu, amestecând continuu, până obținem o consistență fină și cremoasă.
7
Turnăm crema în boluri termorezistente, acoperim cu folie de plastic și lăsăm să se răcească la frigider pentru cel puțin 2 ore.
8
Se scot bolurile din frigider, presărăm zahăr brun pe toată suprafața lor și caramelizăm cu ajutorul unei torțe pentru flambare. Dacă nu avem torță, putem băga la cuptor pentru câteva minute, selectând opțiunea de ventilație, până când se rumenesc frumos.
Tips