Gutui coapte, cu miere și nuci
15,72 lei
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
60 min
Porții
3
Total
75 min
Ingrediente
- -3 gutui
- -90g miere
- -zeama și coaja de la o lămâie
- -zeama și coaja de la o portocală
- -40g unt
- -scorțișoară
- -2 plicuri zahăr vanilat
- -100g miez de nucă
Mod de preparare
1
Pentru început, preîncălzim cuptorul la 180°C.
2
Spălăm foarte bine gutuile, apoi le tăiem în jumătăți și le scoatem căsuța cu semințele.
3
Așezăm gutuile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi punem câte o bucățică de unt pe fiecare jumătate de gutuie.
4
Amestecăm miezul de nucă, măcinat în prealabil, mierea, zahărul vanilat, scorțișoara, zeama și sucul de lămâie și de portocală.
5
Punem din acest amestec pe gutui, apoi dăm tava la cuptor pentru aproximativ o oră.
6
După ce scoatem gutuile din cuptor, le ungem cu puțin unt și le putem savura cu drag.