Humus (hummus) cremos
3,34 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
- -2 căni de năut fiert sau din conservă (aproximativ 400g)
- -3 linguri cu pastă de susan (tahini)
- -3 căței de usturoi
- -2-3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- -sucul de la o jumătate de lămâie
- -1/2 linguriță de chimion măcinat
- -ulei de măsline și fulgi de ardei iute pentru decor
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Punem năutul fiert într-un blender, pasta de susan, usturoiul, uleiul de măsline și sucul de lămâie
2
Mixăm ingredientele până obținem o pastă omogenă și fină. Dacă consistența este prea groasă, putem adăuga puțină apă pentru a o subția până la textura dorită.
3
Condimentăm cu chimion măcinat, sare și piper după gust.
4
Transferăm humusul într-un bol de servire și decorăm cu puțin ulei de măsline și fulgi de ardei iute pentru un plus de aromă și culoare.
5
Servim humusul alături de lipii, crudități sau chipsuri pentru un aperitiv sau o gustare delicioasă.
Tips