Internațional
Humus (hummus) cu sfeclă roșie

5,01 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
10 min
Porții
4
Total
15 min
Ingrediente
  • -
    2 căni de năut fiert sau din conservă (aproximativ 400g)
  • -
    2 sfecle roșii medii, fierte și curățate
  • -
    3 linguri de pastă de tahini
  • -
    3 căței de usturoi
  • -
    60ml ulei de măsline
  • -
    sucul de la o jumătate de lămâie
  • -
    1/2 linguriță de chimion măcinat
  • -
    semințe de susan și frunze proaspete de pătrunjel, pentru decor
  • -
    sare
  • -
    piper
Mod de preparare
1
Punem în blender năutul fiert, sfecla roșie fiartă și tăiată, pasta de tahini, usturoiul, uleiul de măsline și sucul de lămâie.
2
Mixăm până obținem o pastă omogenă și fină. Dacă consistența este prea groasă, putem adăuga puțină apă pentru a o subția până la textura dorită.
3
Condimentăm cu chimion măcinat, sare și piper după gust.
4
Transferăm într-un bol de servire și decorăm cu semințe de susan și frunze proaspete de pătrunjel pentru un plus de prospețime.
5
Servim humusul alături de lipie sau crudități (morcovi, castraveți, ardei) pentru un aperitiv delicios și sănătos.
prod-10.15.7