Gustoasă
Jeleu de gutui

8,94 lei

/porție
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
120 min
Porții
5
Total
130 min
Ingrediente
  • -
    1kg gutui
  • -
    800g zahăr
  • -
    sucul de la o lămâie
Mod de preparare
1
Începem prin a prepara un piure din gutui. Spălăm bine gutuile, le curățăm de semințe și le feliem, apoi le punem la fiert, pentru aproximativ 1 oră.
2
După ce s-au fiert, le scoatem din apă și le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit, le punem în vasul unui blender și le mixăm bine.
3
Punem piureul, zahărul și sucul de la o lămâie într-o cratiță, adăugăm o cană cu apa în care au fiert gutuile și le gătim pentru aproximativ 1 oră, amestecând constant pentru a nu se lipi.
4
Tapetăm o tavă de copt de 30x40cm cu hârtie de copt, turnăm jeleul de gutui și nivelăm bine.
5
Acoperim tava și lăsăm jeleul la temperatura camerei pentru 2 zile.
6
Odată trecut timpul, tăiem jeleul în cuburi, le trecem prin zahăr tos și le păstrăm în recipiente etanșe din sticlă.
prod-10.13.9