Lapte de pasăre
5,17 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -5 ouă
- -160g zahar
- -2 lingurițe extract de vanilie
- -1l lapte
Mod de preparare
1
Separăm gălbenușurile de albușuri.
2
Într-un castron mixăm gălbenușurile cu 60g de zahăr și 1 linguriță extract de vanilie, până când obținem o compoziție mai groasă.
3
Batem albușurile spumă, adăugăm treptat 100g de zahăr și continuăm până obținem o compoziție asemănătoare celei pentru bezele.
4
Punem laptele la fiert, adăugăm extractul de vanilie.
5
Luăm cu o lingură din albușurile bătute și punem în lapte câte o gălușcă pe care o vom fierbe câte 1-2 minute pe fiecare parte.
6
Nu punem multe găluște deodată, pentru a nu risca să se lipească una de alta.
7
Scoatem găluștele pe o farfurie și ne ocupăm de sos.
8
Peste amestecul de gălbenușuri turnăm câte puțin din laptele fierbinte. Amestecăm și continuăm să turnăm până terminăm tot laptele.
9
Fierbem amestecul de lapte cu ou, timp de 2-3 minute, până când crema se îngroașă ușor.
10
Luăm de pe foc, lăsăm să se răcească, apoi punem găluștele.
11
Dăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.
12
Punem în boluri individuale și putem decora cu sirop de caramel sau de ciocolată.