Internațional
Loukoumades - gogoșele grecești cu miere

1,13 lei

/porție
Timp pregătire
15 min
Timp gătire
20 min
Porții
60
Total
35 min
Ingrediente
  • -
    240ml apă călduță
  • -
    240ml lapte călduț
  • -
    15g drojdie uscată
  • -
    450g făină
  • -
    2 linguri cu zahăr
  • -
    1 linguriță rasă cu sare
  • -
    4 linguri ulei de măsline
  • -
    ulei pentru prăjit
  • -
    350g miere
  • -
    1/2 linguriță scorțișoară
  • -
    100g fistic tocat fin
Mod de preparare
1
Începem prin a prepara aluatul. Într-un vas punem apa, zahărul și drojdia. Amestecăm cu un tel, până când drojdia se dizolvă complet și așteptăm 5 minute.
2
În bolul unui mixer adăugăm amestecul de drojdie, apoi restul ingredientelor pentru aluat: laptele, făina, sarea și uleiul de măsline. Mixăm totul foarte bine, la viteza mare, pentru aproximativ 2 minute, până când amestecul devine un aluat omogen. Se poate folosi și un tel de mănă, cu care batem până când amestecul devine fin, fără cocoloașe.
3
Acoperim vasul cu folie de plastic și lăsăm la crescut, într-un loc cald, pentru aproximativ 1 oră.
4
Într-o tigaie de dimensiuni medii se toarnă suficient ulei pentru a prăji gogoșelele. Încingem uleiul la foc mediu și apoi începem să punem gogoșelele. Luăm cu o lingură înmuiată în ulei, din aluat, strângem aluatul cu mâna și lăsăm să cadă în uleiul fierbinte, ajutându-ne de lingură. Repetăm această procedură până când avem suficiente gogoșele în tigaie.
5
Cu ajutorul unei palete cu găuri întoarcem gogoșelele, astfel încât să se rumenească uniform, pe toate părțile.
6
După ce am prăjit gogoșelele, le scoatem pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de grăsime.
7
Așezăm gogoșelele pe un platou, turnăm miere peste ele și presărăm scorțișoară și fistic.
prod-10.11.7