Internațional
Bouyourdi

11,81 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
55 min
Porții
4
Total
60 min
Ingrediente
  • -
    200g brânză feta mărunțită
  • -
    100g brânză Gruyere sau Provolone, tocată sau rasă grosier
  • -
    1/2 linguriță boia de ardei iute sau dulce (după preferință)
  • -
    1 roșie mare (250g), bine coaptă
  • -
    1 ardei iute
  • -
    1 linguriță oregano uscat
  • -
    2 linguri ulei de măsline
  • -
    un praf de sare
Mod de preparare
1
Preîncălzim cuptorul la 175°C.
2
Adăugăm brânza feta într-o tavă mică de copt și presărăm boia de ardei deasupra.
3
Adăugăm brânza Gruyere sau Provolone.
4
Decojim roșia și o dăm pe răzătoare, apoi o distribuim uniform peste brânză. Adăugăm un praf de sare, doar în cazul în care ne dorim un preparat mai sărat, deoarece brânzeturile conțin suficientă sare.
5
Stropim totul cu ulei de măsline și presărăm oregano.
6
Adăugăm și ardeiul iute, tăiat felii subțiri.
7
Coacem preparatul timp de aproximativ 15-20 de minute.
8
Scoatem tava din cuptor, amestecăm totul bine și introducem din nou la copt, pentru încă 30-35 de minute.
9
Acest preparat se servește cu pâine prăjită sau pită grecească.
prod-10.11.7