Sos Tzatziki
6,75 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
1 min
Porții
4
Total
11 min
Ingrediente
- -400g iaurt grecesc
- -2 căței de usturoi
- -10ml oțet
- -175g castraveți
- -20ml ulei de măsline
- -sare
Mod de preparare
1
Pentru a pregăti sosul tzatziki, spălăm și curățăm castraveții, apoi îi dăm pe răzătoarea mare.
2
Punem castraveții rași într-o sită așezată deasupra unui bol și îi lăsăm să se scurgă pentru cel puțin o jumătate de oră.
3
Curățăm cățeii de usturoi și îi tocăm mărunt.
4
Punem iaurtul într-un castron, condimentăm cu sare și adăugăm ulei și oțet, amestecând foarte bine.
5
Stoarcem castravetele apăsând cu dosul unei linguri, pentru a elimina toată apa, apoi îl adaugăm în iaurt.
6
La final adăugăm usturoiul și amestecăm din nou.
7
Lăsăm sosul tzatziki la frigider timp de 2-3 ore, pentru a permite aromelor să se îmbine cât mai bine.
8
Poftă bună!
Tips