Tradițional
Mucenici muntenești

6,10 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    2l de apă
  • -
    200g mucenici
  • -
    300g zahăr
  • -
    100g miez de nucă
  • -
    2 plicuri zahăr vanilat
  • -
    esență de vanilie
  • -
    esență de rom
  • -
    scorțișoară măcinată, după gust
  • -
    coaja rasă de la o lămâie
  • -
    sare
Mod de preparare
1
Punem apa la fiert, într-o oală încăpătoare, presărăm puțină sare, adăugăm zahărul și zahărul vanilat. Când începe să fiarbă, adăugăm mucenicii pe care îi fierbem conform indicațiilor de pe ambalaj, aproximativ 10 minute.
2
După ce mucenicii s-au fiert, oprim focul și adăugăm coaja rasă de lămâie, esența de vanilie și cea de rom, nuca și scorțișoara.
3
Acoperim oala cu un capac și lăsăm să se infuzeze toate aromele, timp de 30 de minute.
4
Servim mucenicii în castronele individuale, în care presărăm nucă măcinată și un praf de scorțișoară.
prod-10.11.7