Mucenici muntenești
5,56 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
4
Total
20 min
Ingrediente
- -2l de apă
- -200g mucenici
- -300g zahăr
- -100g miez de nucă
- -2 plicuri zahăr vanilat
- -esență de vanilie
- -esență de rom
- -scorțișoară măcinată, după gust
- -coaja rasă de la o lămâie
- -sare
Mod de preparare
1
Punem apa la fiert, într-o oală încăpătoare, presărăm puțină sare, adăugăm zahărul și zahărul vanilat. Când începe să fiarbă, adăugăm mucenicii pe care îi fierbem conform indicațiilor de pe ambalaj, aproximativ 10 minute.
2
După ce mucenicii s-au fiert, oprim focul și adăugăm coaja rasă de lămâie, esența de vanilie și cea de rom, nuca și scorțișoara.
3
Acoperim oala cu un capac și lăsăm să se infuzeze toate aromele, timp de 30 de minute.
4
Servim mucenicii în castronele individuale, în care presărăm nucă măcinată și un praf de scorțișoară.