Pachețele de primăvară
3,25 lei
Timp pregătire
20 min
Timp gătire
30 min
Porții
20
Total
50 min
Ingrediente
- -10 foi de plăcintă (aproximativ 1/2 pachet)
- -300g varză chinezească
- -150g morcovi
- -350g carne tocată vită-porc
- -50g fidea de orez
- -70g ciuperci shiitake
- -2 fire ceapă verde
- -3 căței de usturoi
- -10g ghimbir ras
- -4 linguri sos de soia
- -2 linguri sos de stridii
- -sare
- -piper
- -ulei pentru prăjit
Mod de preparare
1
Pentru început, punem ciupercile shiitake la înmuiat, în cazul în care folosim ciuperci uscate.
2
Punem o tigaie încăpătoare la încins, cu o lingură de ulei, la foc mediu. Punem la călit usturoiul, ceapa verde și ghimbirul. Adăugăm și morcovii tăiați bastonașe sau dați pe răzătoarea mare, apoi mugurii de soia, ciupercile (scurse bine de apă și tăiate în felii subțiri), un praf de sare și puțin piper.
3
Adăugăm carnea tocată și călim totul împreună.
4
Între timp, punem o oală pe foc, cu apă și sare. Când începe să clocotească, oprim focul și punem fideaua de orez în apă, pentru 5 minute.
5
Adăugăm și varza, tocată ca pentru salată, la compoziția din tigaie. Amestecăm totul bine.
6
Între timp s-a înmuiat și fideaua de orez, o scurgem de apă, o tăiem în bucăți mai mici și o adăugăm și pe ea în tigaie.
7
Punem sosul de soia și sosul de stridii și potrivim de sare și de piper.
8
Lăsăm compoziția să se răcorească 10 minute și pregătim foile de plăcintă.
9
Înainte de asta, amestecăm amidonul cu apă (aproximativ 50-60ml), soluție cu care vom lipi pachețelele pentru a nu se desface la prăjit.
10
Tăiem foile în 4 și punem pe fiecare bucată câte 1-1/2 linguri de compoziție, în partea de jos a foii. Ungem laturile bucății de aluat cu soluția de amidon. Le rulăm până la jumătate, apoi pliem lateralele în interior și continuăm să rulăm. Procedăm astfel până terminăm toată compoziția.
11
Punem pachețelele la prăjit, la foc mediu, până se rumenesc frumos pe toate părțile. Apoi le scoatem pe hârtie absorbantă și le putem servi.