Internațional
Paste cu chorizo by Radu Dumitrescu - Rețetă Video

26,28 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
15 min
Porții
2
Total
20 min
Ingrediente
  • -
    250g paste
  • -
    100g chorizo
  • -
    4 gălbenușuri de ou
  • -
    100g parmezan
  • -
    6-8 frunze busuioc
  • -
    2 fire cimbru
  • -
    Ulei de măsline
  • -
    Piper
  • -
    1 cățel de usturoi
Mod de preparare
1
Într-o crăticioară, încălzim 150ml de ulei. Când s-a încins, îl luăm de pe foc și adăugăm în el un chorizo tăiat în bucățele potrivite. „Poșăm” chorizo-ul în uleiul încins, adăugăm un fir de cimbru în crăticioară și îl lăsăm să se odihnească.
2
Separăm gălbenușurile, punem niște frunze de cimbru peste ele și le batem cu un tel pentru a le aera. Adăugăm puțin din uleiul în care am „poșat” chorizo-ul (doar după ce s-a răcit!) și amestecăm cu telul până la omogenizare.
3
În sosul obținut, adăugăm 50g de parmezan ras, o bucată de chorizo tocată mărunt, un praf de piper și 6-8 frunze de busuioc. Amestecăm totul foarte bine.
4
Fierbem pastele în apă cu sare (conform indicațiilor de pe ambalaj).
5
Într-o tigaie, punem un strop din uleiul aromatizat cu chorizo, îl încingem puțin și punem în el un cățel de usturoi zdrobit.
6
După 30 de secunde, scoatem usturoiul, punem pastele în tigaie și mai turnăm peste ele un strop din uleiul cu chorizo. Le lăsăm puțin să se aromatizeze.
7
În sosul cu gălbenușuri, adăugăm puțin din apa în care au fiert pastele pentru a-l subția.
8
Punem pastele peste sos și amestecăm bine.
9
La final, punem peste paste puțin parmezan și o bucată de chorizo dată pe răzătoare. După gust, putem adăuga și puțin fistic tocat.
10
Poftă bună!
O rețetă & alte povestiri | Radu Dumitrescu
Tips
prod-10.15.7