Econom
Paste cu sos de roșii

12,11 lei

/porție
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
  • -
    400g spaghete
  • -
    400ml suc de roșii
  • -
    2-3 caței de usturoi
  • -
    busuioc (uscat sau verde)
  • -
    100ml smântână pentru gătit
  • -
    2 lingurițe ulei de măsline
  • -
    sare
  • -
    piper
  • -
    oregano (opțional)
  • -
    parmezan ras
  • -
    100ml vin alb sec
Mod de preparare
1
Punem uleiul de măsline extravirgin într-o tigaie și rumenim cățeii de usturoi. După ce s-au rumenit îi scoatem din tigaie și turnăm sucul de roșii. Asezonăm cu sare, adăugam vinul și gătim. Putem adăuga puțin oregano dacă ne place acest condiment.
2
Între timp fierbem pastele într-o oală cu apă fierbinte în care am pus sare.
3
După ce am fiert pastele, le strecurăm și le punem peste sosul din tigaie.
4
Punem pastele pe farfurii, le decorăm cu frunze de busuioc verde și presărăm parmezan ras cu generozitate.
Tips
prod-10.15.7