Paste cu sos de roșii
12,11 lei
Timp pregătire
5 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
25 min
Ingrediente
- -400g spaghete
- -400ml suc de roșii
- -2-3 caței de usturoi
- -busuioc (uscat sau verde)
- -100ml smântână pentru gătit
- -2 lingurițe ulei de măsline
- -sare
- -piper
- -oregano (opțional)
- -parmezan ras
- -100ml vin alb sec
Mod de preparare
1
Punem uleiul de măsline extravirgin într-o tigaie și rumenim cățeii de usturoi. După ce s-au rumenit îi scoatem din tigaie și turnăm sucul de roșii. Asezonăm cu sare, adăugam vinul și gătim. Putem adăuga puțin oregano dacă ne place acest condiment.
2
Între timp fierbem pastele într-o oală cu apă fierbinte în care am pus sare.
3
După ce am fiert pastele, le strecurăm și le punem peste sosul din tigaie.
4
Punem pastele pe farfurii, le decorăm cu frunze de busuioc verde și presărăm parmezan ras cu generozitate.
Tips