Paste penne all'arrabbiata
9,69 lei
Timp pregătire
10 min
Timp gătire
20 min
Porții
4
Total
30 min
Ingrediente
- -400g paste
- -3 căței de usturoi
- -700g roșii decojite, pasate
- -1 ardei iute roșu, tocat mărunt
- -3g fulgi de chilli
- -40ml ulei de măsline
- -pătrunjel
- -parmezan (pentru servit)
- -sare
- -piper
Mod de preparare
1
Încingem uleiul într-o cratiță mare, la foc mediu. Adăugăm usturoiul și amestecăm timp de 10 secunde. Adăugăm și ardeiul iute și fulgii de chilli. Gătim totul timp de 1 minut sau până când usturoiul devine auriu.
2
Adăugăm roșiile și condimentăm cu sare și piper.
3
Dăm focul mai mare, amestecăm totul, apoi, odată ce a ajuns la punctul de fierbere, reducem focul la mediu și fierbem timp de 15 minute. Gustăm sosul și, dacă este prea acru, adăugăm 1 linguriță cu zahăr.
4
În timp ce sosul este pe foc, ne ocupăm de paste. Aducem la fiert o oală mare cu apă, în care punem 1 lingură cu sare. Când apa clocotește, punem pastele și le gătim conform indicațiilor de pe ambalaj.
5
După ce s-au fiert, le scurgem de apă (oprim o cană din această apă în care au fiert pastele) și le punem deoparte.
6
Sosul este gata, îl amestecăm cu pastele și cu apa în care au fiert pastele, pe care am păstrat-o. Amestecăm totul bine, astfel încât toate pastele să fie acoperite cu sos, gătim pentru încă 2 minute și pastele noastre sunt gata.
7
Punem pastele pe farfurii, presărăm pătrunjel și parmezan cu generozitate și ne bucurăm de o masă delicios de picantă.